пʼятницю, 18 січня 2019 р.





Майстерня з обробки  металу


   В не гіршому  стані  знаходиться і майстерня з обробки  металу. В ній, як і в столярній  майстерні, є 16 робочих місць, з них 15  для учнів і 1 для вчителя. На кожному  верстаку обладнано, згідно правил наукової організації праці, 2 розкладки для інструментів. Інструменти які беруть лівою рукою (кернер, зубило, кутники і рисувалка) розміщені перед учнем, а інструменти які беріть правою  рукою ( молоток, напилки, ножиці по металу ) розміщені  на розкладці справа. Розкладки і інструменти  ( кернери, зубила, кутники, рисувалки )  виготовлені учнями на уроках трудового  навчання. 






















    В майстерні є такі верстати: заточний, свердлильний   СВ-1, токарно-гвинторізний ТВ-6М, фрезерувальний НГФ-110Ш, а також такі пристосування: наковальні, пристрій для гнуття тонкого листового металу, механічний прес, пристрій для визначення твердості металу, макети мікрометра, штангенциркуля.

 



    На стіні майстерні знаходяться такі стенди: “ Метали і сплави”, “ Профілі  прокату”,  “Класифікація металів”, “ Кращі роботи учнів”.
   Біля  кожного верстата, як і в  столярній  майстерні, висять інструкції з техніки безпеки і плакати з малюнками. В майстерні є також “ Куточок  безпеки праці”, вогнегасник, умивальник.
    В інструментальній кімнаті  є шафи з наборами наочних посібників.     В наборі посібники розміщені по відповідних темах: “Розмітка металу”, “Рубання металу”, “Свердління”, і так далі. В майстерні  знаходяться  такі технічні засоби навчання: ноутбук підключений до Інтернету,  LCD телевізор з можливістю підключення до ноутбука.






















         Одним з недоліків у організації трудового навчання в нашому закладі є неповне забезпечення майстерень матеріалами: деревиною, металом, електромонтажною апаратурою. Тому,  учні  йдучи на уроки трудового навчання змушені приносити матеріали з дому. Виходячи з даної ситуації мною розроблено такий перелік виробів, які можуть бути використані в домашньому господарстві, а саме: кухонні дошки, картоплем’ялки, ручки до молотків, качалки для тіста, лопатки, ящики для дрібних деталей, совки, кернери, зубила. Завдяки цьому, учні з охотою працюють на уроках трудового навчання так, як мають можливість навчитись певним трудовим прийомам, отримати оцінку і зробити виріб для дому.


Немає коментарів:

Дописати коментар